Waarom De Bomenridders


Sinds 1997 springen De Bomenridders in de bres als bomen onnodig het veld moeten ruimen. Bijna altijd is dat een gevolg van menselijk ingrijpen, en niet omdat de bomen door ouderdom niet langer mee kunnen. Wij willen een meer respectvolle houding ten opzichte van bomen doen groeien bij politici, ambtenaren, architecten, bouwers, bewoners en gebruikers van stad en land.

 


3 Comments

 1. Betreft NPRS Hoflaan, Kralingen Rotterdam.

  Een aantal jaren geleden heb ik (en een aantal omwonenden van het blok rond de nieuwbouw NPRS in Kralingen) contact gehad met jullie over het rooien van een aantal bomen in genoemd blok, waartegen wij protesteerden. Hierbij werden wij gesteund door de Heer van Hoey Smith (Arboretum). Conclusie: de bomen zouden niet gerooid worden. Intussen zijn toch drie bomen gerooid > ze zouden ziek zijn, maar volgens omwonenden stonden ze kennelijk in de weg voor de nieuwbouw!.

  De heer Van Geest bereidt wederom een rechtszaak voor voor het binnenterrein.

  Mhg. W.G. Bohré

 2. Intussen is voorzitter Van Overbeek al in contact met de heer Van Geest.

 3. cokky van trigt

  Geachte bomenridder

  In het verleden heb ik een optelling gemaakt van gekapte bomen in en rondom Rotterdam en kwam toen uit op 50.000 bomen totaal.
  Nu lijkt mij dat achteraf erg veel.
  Kunt u mij schrijven of dit getal juist is?
  Als u kunt reageren met ja of nee / of u noemt het aantal bomen dat volgens u gekapt is, zou voor mij voldoende zijn. Met veel dank !! (ik zal geld overmaken om uw werk te steunen) op welk banknummer?

Leave a Reply


Gedeeld