Wie en wat hebben wij daar bij nodig?


Bij De Bomenridders zorgen donateurs voor het geld en vrijwilligers zorgen voor de uitvoering van activiteiten. Van beiden hebben we nooit genoeg! Als u bomen een warm hart toedraagt, wordt dan Bomenridder en of donateur. Om alert, effectief en doeltreffend te kunnen optreden, is een netwerk van Bomenridders nodig. Doe mee, en meldt u aan!


32 Reacties

 1. j slijper

  ik wil wel bomenridder worden voor den haag

 2. willem kuyvenhoven

  wil graag donateur worden

 3. Arend Jan van den Bosch

  Ik maak mij ongerust over de mooie oude bomen in de Tarwewijk de straten worden opnieuw ingericht en prachtige oude bomen , het karakter van de wijk verdwijnen, wat gebeurt hier. Spruijtstraat , Wuijsterstraat, Polslandstraat, Bonaventurastraat.Ik maak mij ongerust over de mooie oude bomen Arend Jan.

 4. Ik maak me ernstig zorgen om de hoeveelheid bomen die in Ommoord-Zevenkamp worden gekapt. Ook mijn buren doen daar helaas aan mee. In de laatste 2 jaar zijn er in de achtertuinen achter ons huis al 4 bomen omgezaagd, zo ook vandaag. Een prachtige boom, niet te groot, stond in de weg omdat de buren een onderhoudsvrije tuin willen met tegels, een enkele pot en een loungeset. Rotterdam wordt steeds saaier, grijzer en armer. Treurig!

 5. Klara Teegelaar

  Er was eens een mooi park in Vlaardingen (‘t Nieuwelant). Mede voor het uitzicht op dit park heb ik er in 2007 een woning gekocht. In juni 2009 ben ik er gaan wonen en tot januari 2011 heb ik volop genoten van de natuur. De gemeente echter vond het blijkbaar allemaal te mooi en heeft toen honderden bomen gekapt. Het uitzicht dat ik had is totaal verpest en de vogeltjes zullen er ook niet gelukkiger op zijn geworden.

 6. volgens de rdam apv heb je beslissingsrecht over een boom als:
  -je binnen 200 meter van de boom vandaan woont
  OF
  -je de boom kan zien vanaf je huis…

  dat bepaalt dus de FIJN-MAZIGHEID die het bomenridderbetwerk nodig heeft…
  Eigenlijk heeft iedere straat een eigen boomhut als uitkijk post nodig !!!!
  Zodat iedere “omgevingsvergunnig” nageplozen kan worden, en ieder boorgat in een boom bekeken kan worden of dat het bomen-onderzoek wel of niet de OORZAAK van de verspreiding is, bv met een “vuile boor”

 7. Anne van Gelder

  Ik wilde je even attenderen op de zorgenbarende bastafval, groene uitslag en spinrag in de paltanen op de Heemraadssingel bij mij voor de deur.
  Na checken van de hele rij van nr 24-118 bleek dat bijna elke boom deze trieste uitslag vertoonde
  Ik zou graag een onderzoek willen naar de oorzaak en de ernst van de ziekteverschijnselen.
  Hebben de ziekteverschijnselen te maken met het sluizen van rioolwater, is er een plaag bekend? Op internet vond ik alleen onderstaande bespreking van netwants op platanen.
  Hopelijk hoor ik snel van je wat de mogelijkheden zijn voor onderzoek, want wat is de Heemraadssingel zonder deze schitterende rij platanen
  Hartelijke groet
  Anne van Gelder
  Heemraadssingel 30a
  Tel 06-42368216

 8. Alexandra

  Ik wil mij graag aanmelden als vrijwilliger.

  Ik mis de aanwezigheid van bomen in deze stad. In andere steden zie ik vaak dat het wel mogelijk is om meer ruimte aan bomen te geven en wat dat doet voor het zicht en de sfeer. Waarom er in Rotterdam, in mijn beleving, meer worden bomen gekapt dan aangeplant weet ik niet en wil ik graag onderzoeken.

  En de plekken waarvan ik denk dat daar nog wel een paar bomen kunnen worden geplant wil ik best graag aanwijzen 😉

 9. Ik ga donateur worden van de Bomenridders. Ik woon in R’dam-Ommoord waar om de zoveel tijd een ware kaalslag plaats vindt, zoals kortgeleden aan de tuinkant van mijn flat.
  Onze eens zo groene wijk verandert langzaam in een van de zovele betonwijken in nederland. Vanaf mijn balcon zie ik nu geen bomen maar autoos en betonnen flatgebouwen. Daar word ik niet vrolijk van.

 10. Graag zou ik willen weten wat jullie precies onder de invulling verstaan van de vrijwilligersfunctie ‘bomenridder’ alvorens ik mij aanmeld.

  Alvast dank,

 11. Beste bomenridders, ik ben boomverzorger in een stuk van jullie gebied en zou graag willen weten wat ik als vrijwilliger kan betekenen voor jullie.

 12. Leny Bodegom

  @Sandra de Haan:
  Ik herken je verdrietige gevoel en gevoelens van onmacht.
  Het zou heel mooi zijn als het vak ‘RESPECT’ een verplicht, wekelijks terugkerend schoolvak zou zijn!! Desnoods ten koste van taal, rekenen, enz.! Respectvol leven t.o.v. mensen, dieren, planten(leven, dat leven wil te midden van leven dat leven wil) tevens t.o.v. dingen, materialen! (weg met alle disposables!) is véél belangrijker in het leven dan wat ook maar!

 13. graag zou ik in contact komen met jullie nav de informatiebijeenkomst in kralingen (gymzaal en verdwijnen van 2 oude platanen) op 15 september

 14. Sorry dat ik het bericht te laat zag; mailen naar info@debomenridders.nl werkt beter. Ons bestuurslid Pieter Bolle was aanwezig op deze info-avond. We zijn dus op de hoogte. Mocht u Pieter nog iets willen vragen, zijn mailadres is pbolle@online.nl

 15. Koos en Ingrid Leidelmeijer

  meld ons aan voor OOG en OOR, gebied Rotterdam Centrum.
  groetjes.

 16. Monique Jankowski

  Beste ridders,
  Ik woon in Zeeland en merk ook hier dat er respectloos met bomen wordt omgegaan. Wat adviseren jullie mij. Facebook pagina starten? Een bomenridders’tak’ in Zeeland opzetten?

  Alvast bedankt voor het meedenken!

 17. Ik zal het bestuur vragen u te antwoorden. Een stichting oprichten is natuurlijk veel effectiever dan een facebookpage maken, want dan kunt u procederen tegen vergunningen in de hele gemeente.

 18. Trudy van Vliet

  Ik woon in Hellevoetsluis. nu heb ik geruchten gehoord dat het stuk bij ons voor met mooie pruimenbomen weg moet voor woningbouw
  .Kan ik daar iets tegen doen

 19. Beste Trudy,
  Tegen bouwplannen is zelden iets te doen. Aandringen op herplant in de buurt is veelal het hoogst haalbare. Dat gaat beter als u medestanders zoekt in de buurt en samen de gemeente aanspreekt.
  succes!

 20. Miranda Rackwitsz

  Tot grote verbazing zijn er twee bomen gekapt in park de twee heuvels, IJsselmonde. Zou hier een kapvergunning voor afgegeven zijn. De bomen zagen er nog gezond uit.

 21. jan de jong

  wil graag donateur worden. als vleermuis- en bomenliefhebber te amstelveen .
  werkgroep IVN.

 22. H van der Spek

  Is het bomenridders bekend dat in de plannen van de gemeente Rotterdam om de rivierenbuurt/
  zevenkamp het riool te renoveren en in de werkzaamheden is opgenomen om een flink aantal -zo niet alle- prachtige bomen te kappen en te vervangen voor
  nieuwe aanplant? Is er geen mogelijkheid om een aantal bomen te behouden ?

  Beste Henk van der Spek,

  Dankjewel voor je bericht en excuses voor onze late reactie. Het is ons bekend dat dit aan de orde is, maar de bewoners uit de buurt zijn nog steeds in overleg met de gemeente. De plannen zijn voor zover wij weten weer even terug naar de tekentafel. Uiteraard houden wij de ontwikkelingen in de gaten.Maar mocht je actuele informatie hebben, dan horen wij dat graag.

  Met vriendelijke groet,

 23. Mariette

  Ik wil graag iets voor de Bomenridders Rotterdam doen.

 24. G.j. van Trierum

  Zijn er al bomenridders in Hellevoetsluis?

 25. Hallo GJ, sorry voor de late reactie. Zover wij weten is er nog geen stichting in H’sluis die voor boombehoud gaat.
  Mocht je iets willen opstarten, dan kan ons bestuur je assisteren met tips.
  groet, Sandra

 26. G.j. van Trierum

  Dan wilde ik daar graag wat tips over. B.v.d

 27. M.J.Quellhorst

  Geachte m

  Hierbij wil ik mij aanmelden als bommenridder van rotterdam.
  Ik zou graag willen weten hoe ik dat moet doen

  Hoogachtend

  M.j.quellhorst

 28. Rob van Maanen

  Ik woon in Amsterdam Centrum-Oost en wil (na de zomer) aktief worden voor de bomen in de stad. Met wie kan ik dan het beste kontakt opnemen? Vriendelijke groet, Rob van Maanen

 29. Suzanne van Munster

  Ik wil graag bomenridder worden in Rotterdam.

 30. De Bomenridders

  Suzanne,
  Je bent van harte welkom! We nemen via e-mail contact met je op.

Reageer!