Hoe doen we ons werk?


Om die respectvolle houding te kweken, verspreiden wij informatie, geven wij scholing en enthousiasmeren wij bewoners. Daarnaast overleggen en lobbyen we met en bij de politiek, ambtenaren en overheidsdiensten. Blijkt dit allen niet genoeg om bomen of plantsoenen voor de ondergang te behoeden, dan is daar altijd nog de mogelijkheid om een zienswijze of bezwaarschrift in te dienen. Zo nodig gevolgd door een gang naar de rechter.

 

Voorbeeldbrief verzoek om een voorlopige voorziening bewoners Oude Westen

Voorbeeldbrief verzoek om een voorlopige voorziening stichting De Bomenridders

 


7 Reacties

 1. J J Muilwijk

  Sinds het ophogen van de bestrating staan de bomen op het grasveld constant in een plas water,dit grasveld bevindt zich in de Plautusstraat wijk Lombardijen e.e.a. al gemeld aan het klachtennr. v.d. gemeente,en is bekend onder nr 2164716 aangezien deze bomen een sieraad zijn voor onze buitenruimte, breng ik dit bij deze onder uw aandacht!

 2. maila vierbergen

  mijn heilige boom,
  in een onbewogen stilte bouw je groene kathedralen. Ik wil heel graag weten wie de canadese esdoorn geplant heeft naasr mijn huis op de dr. zamenhofstraat 30a zodat ik verder kan met mijn gedicht.
  Misschien is er geen archief meer van, maar in iedergeval dan het jaartal. Wie kan mijn verder helpen?
  Met vriendelijke groet,
  Maila Vierbergen

 3. Hallo Maila, als het een gemeentelijke boom is kunt u bij Stadsbeheer informeren. Als het een tuinboom is, denk ik dat dat niet meer na te gaan is. Wij hebben het ook te druk om hier in te duiken.

 4. George van Dijke

  Goedemorgen allemaal .

  Vraag aan u , hopende dat u ons kan helpen .
  Wij hebben een walnotenboom hebben wij een week geleden gesnoeid .
  Nu lekt de boom veel vocht, heeft u een oplossing a.u.b.
  DANK VOOR UW AANDACHT .

  Groet George evan Dijke 0186-662123

 5. Is er geen plaatselijke hovenier waar u advies bij kan vragen? Wij zijn maar met enkele vrijwilligers en krijgen erg veel vragen, waar we niet allemaal mee aan de slag kunnen. Buiten R’dam doen wij sowieso geen bomenzaken. Gaan zagen als de sapstroom al op gang is gekomen lijkt me geen goed idee; schimmels zijn daar dol op. Maar daar is nu niets meer aan te doen. Succes!

 6. Hoi Sandra,
  Op verzoek van hostel Ani & Hakien heeft Woonstad een mooie grote esdoorn laten kappen op het achtererf naast het hostel. Heel erg, schaduw weg, minder vogels etc. Helaas hadden we de aanvraag omgevingsvergunning niet op tijd gezien. In de toekenning lazen we wel dat er een herplantingsplicht is. Dit plantseizoen (dus voorond eind maart) moet er een nieuwe boom geplant worden. Woonstad reageert niet op de vraag wanneer herplant gaat worden en de vergunningverlener (gemeente) verwijst ons nu naar de boswachters? Zijn zij echt degenen die toezien op het naleven van de herplantingsplicht?

 7. Hallo, officieel moet de gemeente toezien op naleving herplantplicht. Boswachters dus. In de praktijk is volledig onhelder of dit ook structureel gebeurt. Wat we wel zien is dat er wat betreft handhaving na illegale kap veel te vaak niets gedaan wordt. Houd het in de gaten en wijs Stadsbeheer er ook even op als er april nog niks staat. Succes!

Reageer!


Gedeeld