Donateur worden…


Heeft u geen tijd om bomenridder te worden, maar wilt u toch iets doen voor het Rotterdamse stadsgroen? Dat kan: donaties zijn zeer welkom! Donateur worden kan al vanaf €7,50 per jaar. Bomenridder worden kan uiteraard ook. Misschien helpen onderstaande punten u over de drempel?

 • Ik word donateur, wat moet ik daarvoor doen?*
 • Werven van donateurs lijkt me enig, wat zijn de spelregels?
 • Informatie zoeken en verspreiden, scholing en promotie verzorgen is mij op het lijf geschreven. Wanneer kan ik beginnen?
 • Hebben jullie al iemand voor de administratie en het archief? Ik heb ervaring hiermee en ik heb tijd beschikbaar!
 • Wetboeken, jurisprudentie en procedures zijn ‘mijn ding’. Kan en mag ik dat voor de bomen inzetten?
 • Jullie hebben nog geen nieuwsbrief, dat is toch niet van deze tijd? Zal ik komen helpen?
 • Ik fotografeer of film graag. Hoe kan ik daarmee een bijdrage leveren?
 • Ik ben een geboren organisator en regelaar en stel mijn vaardigheden ter beschikking aan de bomen en ander groen van Rotterdam.
 • Ik word Bomenridder in de deelgemeente………. en ik ben beschikbaar als contactpersoon voor bewoners en anderen.
 • Ik verzin zelf wat en meld me zo snel mogelijk.

* Fijn dat u donateur wilt worden! Daarvoor maakt u minimaal € 7,50 over op Triodos rekening nr. NL67TRIO0391205943

ten name van stichting De Bomenridders onder vermelding van donatie en jaartal. Bij voorbaat onze hartelijke dank!

Collecteerboom-blog


18 Reacties

 1. Mag ik de het rekeningnummer? Ik word donateur.
  Groeten van Ria in Tuindorp Vreewijk

 2. Melva Rosaria

  Hallo, het lukt mij niet onderstaand bericht via jullie contactformulier te verzenden daarom even via deze weg…

  Hoi In de tuin van mijn huurhuis heb ik een populier van 20 tot 30 meter hoog staan. De boom is prachtig om te zien, maar is tot bijna bovenaan overwoekerd met klimop en wordt van beneden hol.
  Ik maak mij daarom zorgen of de boom niet gaat omvallen. Als huurder ben ik verplicht de boom te onderhouden. Ik ben daarom op zoek naar een betaalbaar advies over de populier wat er het beste mee kan gebeuren.
  Kunnen jullie mij hierbij helpen? Of weten jullie iemand via jullie netwerk die mij van dienst kan zijn?

  Met vriendelijke groet,

  Melva Rosaria
  06-19047984

 3. Loes Smits

  Vraagje zijn er ook bomenridders in Schiedam, i.v.m. bomenkap in Schiedam.
  Ik hoor het graag.
  Loes

 4. Isolde van Overbeek

  Hallo Loes,

  Dank voor je mailtje. In Schiedam is Vereniging Milieudefensie (http://milieudefensieschiedam.nl/) onder andere actief op het gebied van bomenbescherming. Verder komen bewonersorganisaties ook op voor het behoud van bomen. Zo hebben wij het Bewonerscomité Ziekenhuisbuurt in november van juridisch advies voorzien. Het comité wil het groene karakter van de wijk behouden. Na de kap van 168 bomen wilde het comité voorkomen dat er nog meer bomen zouden sneuvelen. Zie http://www.ziekenhuisbuurt.nl/. Ook woont er 1 contactpersoon van de Bomenstichting in Schiedam: bomendeskundige Huib Sneep.
  Ik hoop dat ik je verder heb kunnen helpen en ik wens je veel succes met het vinden van medestanders en het beschermen van bomen samen met hen!

  Met vriendelijke groeten,

  Isolde van Overbeek

 5. Janine

  Vreselijk hoe veel bomen er nu al telkens verdwijnen. Hoe moet dit verder als het nog gemakkelijker wordt om ze te kappen.

 6. Bijna iedere week staan er in de huis-aan-huiskrant vergunningsaanvragen voor het kappen van bomen, en dan niet 1 enkele boom, maar meteen 10, 20 tot 50 bomen tegelijk. Belachelijk. Bomen en ander groen geven sfeer en dat is juist zo belangrijk voor een grijze moderne stad als Rotterdam. Het begint echt op te vallen. Tuinen worden saaier, steeds meer schuttingen en tegels ipv gras, bloemen, struiken en bomen. Het gaat de verkeerde kant op. Rotterdam wordt er absoluut niet mooier op. En de mensen met tuinen hebben vaak maar weinig groen-smaak. Voor de meesten is een tuin niet om te genieten van natuur, vogels en vlinders, maar om in te barbecueën. Yak!

 7. Hanneke Ouwens

  Hoi Bomenridders!
  Ik ben donateur geworden van jullie goede werk! Mijn buurvrouw heeft het plan om de twee witte berken naast mijn huis kappen omdat ze ‘zwart’ loslaten. Het is maar wat je kunt zien. De Rotterdamse haven blaast dagelijks veelvuldig haar afval in de lucht!
  Hartelijke groet,
  Hanneke Ouwens
  Blijdorp

 8. @Margo:
  4 jaar geleden werd in Rubroek “tuin onderhoud” gepromoot, ergo
  een heggetje van 60 centimeter met daarachter STOEP TEGELS als “tuintje”
  dan moeten ze maar op 8 hoog gaan wonen als ze een hekel aan een TUIN hebben !!!

 9. maila vierbergen

  Hallo,

  de bomen op de markt zijn voorzien van een rode stip ws om gekapt te worden. Is dit al onder jullie aandacht, zou zo zonde zijn.

 10. Wij hebben aan Stadsbeheer gevraagd en de gemarkeerde bomen zouden verplant worden naar het depot en dus niet gekapt. Wie heeft gezegd dat ze wel gekapt worden?

 11. Aad Huurman

  Graag zou ik wat meer willen weten om boomridder te worden. Kunt u mij zeggen wat daar voor mogelijkheden in zijn?
  Bijvoorbeeld in mijn deelgemeente dan wel buurt zou ik wat willen betekenen, leren en weer door willen geven.
  Alvast bedankt voor uw reactie.
  Met vriendelijke groeten,
  Aad Huurman

 12. Beste Bomenridders,
  Dank voor al jullie inzet voor behoud van bomen in de stad. Het is erg hard nodig. Zelfs of misschien juist(?) in de meest stenige wijken van de stad lijken de bomen harder te verdwijnen dan er bij komen. Ik ben zojuist donateur geworden, veel succes met jullie werk!

 13. Wat is jullie IBAN nummer, het lukt niet om geld over te maken op dit nummer

 14. hans-jochem

  Ik wil graag donatuer worden. Waar moet ik t geld op storten?

 15. Ik reageer omdat ik ageer tegen het bomenkap beleid van de Gemeente Rotterdam. In mijn wijk Zevenkamp worden in het Zuidelijk wijkpark alsook Wollefoppenpark tientallen bomen gekapt en hele groenstroken/borders weggehaald.

  Enorme kale plekken zijn het gevolg. Reactie van de Gemeente is dat dit normaal onderhoud is, maar ik heb zoiets de afgelopen 30 jaar nog nooit meegemaakt. Het lijkt er sterk op dat hier een nieuwe inkomstenbron is aangeboord door de Gemeente. In de hele Gemeente moet het om duizenden bomen gaan! Per jaar. Waar gaat al dat hout naartoe?

  Ook in het aangrenzende recreatiegebied van de Zevenhuizerplas zijn de afgelopen paar jaar vele tientallen volwassen bomen, die verder niemand in de weg staan, gekapt. De gevolgen zijn niet aan te zien. Het gaat zo snel en plotseling dat je het gewoon niet ziet aankomen. Op het ene moment staan er prachtige bomen en op het moment zijn ze foetsie.

  Hier moet sprake zijn van een hele nieuwe handel, want al dat hout moet flink wat geld opleveren voor de overheid. Bomen lijken vogelvrij te zijn verklaard. De Gemeente (en Provincie) lijken de handen vrij te hebben om enorme hoeveelheid bomen lukraak te kappen. Alles onder het mom van ‘onderhoud’ of ‘ziekte’ of anderszins. In vind het een grof schandaal.

 16. Fijn dat u donateur wilt worden! Daarvoor maakt u minimaal € 7,50 over op ING-rekening NL39INGB0007828479 ten name van stichting De Bomenridders onder vermelding van donatie en jaartal. Bij voorbaat onze hartelijke dank!

 17. Fijn dat u donateur wilt worden! Daarvoor maakt u minimaal € 7,50 over op ING-rekening NL39INGB0007828479 ten name van stichting De Bomenridders onder vermelding van donatie en jaartal. Bij voorbaat onze hartelijke dank!

 18. Forra Gras

  Zojuist ben ik donateur geworden. Op zondag 30 september heb ik een prachtige wandeling in het Park
  gedaan onder leiding van meneer Koos….. Hij vertelde mij dat er deze maand een gratis bomen cursis wordt gegeven. Hierin ben ik geïteressserd. Kunt u mij nadere informatie verstrekken?
  Hartelijke groeten.
  Forra Gras.

Reageer!