Adressen


U kunt ons bereiken via info@debomenridders.nl.

De gebiedskantoren van Stadsbeheer kunt u e-mailen. HIER staan de adressen.

Uw gebiedscommissie kunt u ook aanspreken als u het niet eens bent met bomenkap. HIER vindt u contactgegevens.

Waar kunt u een bezwaarschrift heen sturen? Kijk HIER op de gemeentesite, onder het kopje ‘bezwaren en beroepen’.


19 Reacties

 1. Erik Groeneweg

  Op ons veld staan 5 mooie kastanje bomen. Opeens worden er vandaag 2 gekapt door de gemeente onder het mom dat ze ziek zouden zijn. De andere 3 doen ze eind dit jaar. Van de zomer stonden ze nog mooi in bloei
  Mag dat zomaar, hoe kunnen we dat tegen houden?

 2. Halil1

  Geachte heer/mevrouw,

  Graag wil ik om uw hulp vragen, inzake mijn client.

  In de achtertuin van mijn client heeft de verkopende partij drie bomen gekapt, zonder haar toestemming en tijdens de verkoop is zij hierover niet geinfomeerd.

  Dit was zonde, want ze had het huis gekocht omwille van de bomen.

  Deze drie bomen waren minstens 15 meter (ca- 20 meter) hoog, met stamdikten rond de 2/3 meter. De boomsoort is leylandii x cupressocyparis.

  Graag wil ik weten hoeveel de waarde zou kunnen ijn van deze bomen. En hoeveel het zou kosten om de stronken te verwijderen en de tuin verder te herstellen; denk aan opvullen van de gaten.

  Met vriendelijke groeten,

  H. Cikmazkara

 3. Daar kunnen we zo eenvoudig geen antwoord op geven. Dat is meer iets voor een juridische partij. Bel een advocaat zou ik zeggen. Kijk ook eens op bomenrecht.nl. Wat hoveniers berekenen voor verwijderen van stronken kunt u beter aan hen zelf vragen, dat is niet ons werkgebied. Via google vindt u er vast een bij u in de buurt.

 4. Kunt u meer vertellen over waar de bomen precies staan? Mail dan aub. naar info@debomenridders.nl. Bij de plaatselijke werf zou u na kunnen vragen hoe het precies komt dat men denkt dat de bomen ziek zijn. Adressen staan hier: http://www.rotterdam.nl/gebiedskantorenstadsbeheer. Wij hebben het enorm druk en als men zelf op onderzoek kan gaan heeft dat zeker onze voorkeur.
  Helaas komt de bloedingsziekte veel voor bij kastanjes. Gezonde kastanjes kapt groenbeheer heus niet zonder reden, juist omdat we er nog maar zo weinig hebben. U kunt een second opinion aanvragen bij een hovenier als u echt denkt dat de bomen niet ziek zijn.
  Dat ze in bloei staan is geen bewijs van gezondheid. We hebben goede ervaringen met http://bornbink.nl/ . Hopelijk kan hij duidelijkheid geven door de bomen te bekijken.

 5. Wij zouden nog steeds de omvang op een hoogte van 1 meter aangeven
  stam dikte = 2,40 meter
  de boom staat aan de waterkant en is goed zichtbaar aan de vijverweg.

 6. Dit pand werd afgebroken (Van Caan,Oudenbosch) achter stand er mooie bomen, kunnen jullie deze bomen redden?

 7. n.yates

  De pand is aan Ellemare 130 geloof ik, nummerbord is weg! Rotterdam Zuid.

 8. Graag e-mailen naar info@debomenridders.nl. Zonder meer info over deze zaak kan ik er niks over zeggen. Welke kapvergunnin? Hoeveel bomen? Alleen als omwonenden zelf ook actie gaan ondernemen om bomen te redden, kunnen we eventueel helpen met advies.

 9. Zojuist tekende ik de petitie om bomen langs N wegen te behouden.

  Afgelopen weken ben ik in Renkum aan het proberen om 116 gezonde essen langs een groenstructuur-laan te behouden. De es is uit de gratie want er zijn misschien 20 essen onder de 116 die wortel uitlopers hebben gemaakt die trottoirtegels optillen (en de gemeente heeft daar afgelopen jaren niet voldoende onderhoud aan verricht). Bezwaar loopt en voorziening aangevraagd (ook nieuw voor mij): maar ik woon niet binnen 100 a 200 meter van de eerste boom die men wil vellen en zou dan niet ontvankelijk worden verklaard, althans ik vind dat dit een project van een ruimtelijke uitstraling, aard en omvang is die een grotere afstand ……..maar weet niet of ik dat red. Is er hulp van de Ridders mogelijk?

 10. André Mol

  Goedendag,
  Wij willen met u het project Raadhuisplein te Rozenburg doornemen. Er worden hier enkele bomen gerooid en weer een aantal teruggeplant.
  Het is geen groots plan, maar willen u informeren. Dat kan door een tekening door testuren of dit even mondeling door te nemen.
  Wij willen (Lex Keijser – projectmanger en ik) dit nog voor 10 juli afgerond hebben i.v.m. vakanties.
  Kunt u aangeven wat voor u het handigst is.
  Wij horen graag wat u.
  Met vriendelijke groet,
  André Mol

 11. Zou u deze vraag via info@debomenridders.nl willen stellen? Dan kan een collega-bomenridder antwoorden.

 12. In de Adamshofstraat wordt een gymzaal gezet waardoor er een heel grote oude boom weg moet.
  Maandag 14 september is hierover een bijeenkomst om 19.30 uur Lusthofstraat 59 (niet helemaal zeker over het nr, maar vlakbij Adamshofstraat.

 13. De info hierover hebben we op facebook en twitter gedeeld. In de bewonersbrief hierover wordt de boom niet eens genoemd. Hopelijk gaan er veel mensen heen. Zou erg jammer zijn als die boom weg ging. Er zal toch wel ergens anders plek zijn voor een gymzaal?

 14. m vermeer

  weet de gebiedsomissie ijjsselmonde dat er ijsvogeltjes zitten, in het park de twee heuvels.
  Dit is een beschermd vogeltje

 15. Volgens mij is dat bekend.

 16. Pim Tibboel

  Alle bomen aan de verbindingsweg tussen Barendrecht en Ridderkerk
  zijn/worden gekapt – WAT IS DIT ? Waarom? Wat gebeurt hier ?
  AUB Opheldering ?

  mvg Pim Tibboel te Ridderkerk

 17. Edixhoven J

  Ik woon aan de Slaghaam 28 in hoogvliet,men wil achter mijn woning prachtige bomen kappen,niets aan de schors te zien en hij bloeit prachtig,ieder jaar weer!Alstublieft,kom in actie,deze bomen moeten behouden blijven.

 18. Oumaima Yahiaoui

  Haii. Ik woon in Delfshaven waar een heel mooi klein parkje staat genaamd proefpark. Jammer genoeg zijn er plannen gemaakt om heel proefpark weg te halen voor een appartementencomplex. Is er iets wat gedaan kan worden om die plannen tegen te houden?

 19. willem de roon

  Er wordt momenteel nieuwe riolering aangelegd in Kralingen. De Paulus Potterstraat is nu aan de beurt. Deze straat heeft prachtige bomen die er al zo’n vijftig jaar staan. In de planning van de Gemeente staan deze gemeld met de volgende omschrijving: BOOM IN PRINCIPE BEHOUDEN. WEL AANVRAGEN IN KAPVERGUNNING VOOR HET GEVAL BIJ UITVOERING BLIJKT DAT BEHOUDEN NIET MOGELIJK IS. Van de stratenmakers heb ik nu al vernomen dat de bomen gaan verdwijnen, terwijl er naar mijn mening creatieve oplossingen zijn, waarbij de bomen worden behouden. Graag uw mening over de noodzaak om de bomen in de gehele Paulus Potterstraat te kappen.

Reageer!