Skip to main content

Help ons de kap van 179 bomen in Zwijndrecht te voorkomen!

Op het terrein ’t Hoff in de gemeente Zwijndrecht (Lindtsebenedendijk 149-153) staat een boerderij met een lange historie, in de volksmond “boerderij ’t Hoff” genoemd. Al sinds 1960 is deze boerderij niet meer in bedrijf en er werd in de tussentijd een nieuwe wijk omheen gebouwd. De verbouwde boerderij met woonhuis en grote schuur wordt sindsdien gebruikt voor sport- en recreatiedoeleinden. Aan de randen van het terrein rondom het boerenerf staan inmiddels 179 grote, gezonde bomen en die bieden samen een groene natuuroase in de voor de rest versteende en daardoor ’s zomers vaak te warme omgeving. De grond is eigendom van de gemeente Zwijndrecht en de gemeente is nu van plan de bouw van eengezinswoningen op dit terrein toe te staan op zo’n manier dat bijna alle bomen gekapt dienen te worden.

De Bomenridders strijden samen met de bewonersgroep Heerlijkheid ’t Hoff en Stichting Natuur & Landschap Zwijndrechtse Waard voor het behoud van de bomen. Het is zowel een strijd tegen de kapvergunning als tegen het ontwerp bestemmingsplan, dat uitgaat van bouw precies op de plek van de bomen. Volgens ons is bouw van noodzakelijke nieuwe woningen ook mogelijk zònder kap, en ontstaat op die manier juist een prachtige woonomgeving voor de nieuwe bewoners. Wij roepen de gemeenteraad op te kiezen voor die optie, of de groene oase te laten zoals die nu is.

Wilt u deze strijd steunen? Teken dan de petitie via deze link, of steun deze actie met een donatie.
De Bomenridders verzamelen geld om zo nodig een gang naar de rechter mogelijk te maken. Daarbij hebben we professionele, externe deskundigheid nodig en die is niet gratis. Met uw donatie zijn we straks in staat om te procederen tegen dit bestemmingsplan en de kapvergunning voor 179 gezonde bomen!

Petitie: U kunt de online petitie “Zwijndrecht NATUURlijk” ondertekenen via deze link

Donatie: U kunt een bijdrage leveren via het donatieformulier, kies bij ‘Project’ de optie ‘Petitie Zwijndrecht’.

Alvast bedankt!