Skip to main content

Met het planten van een boom aan de Schie hebben de Schiedamse Bomenridders zichzelf opgericht. De Schiedamse Ridders willen net als hun collega’s in Rotterdam een meer respectvolle houding ten opzichte van bomen en groen in zijn algemeenheid, doen groeien bij politici, ambtenaren, architecten, bouwers, bewoners en gebruikers van de stad.

“Een dwaas ziet niet dezelfde boom als een wijze.” Dit citaat van William Blake prijkt op het bordje dat staat bij een nieuwe boom op de Schie in Schiedam. Op zaterdag 14 april plantte de verse afdeling een boom op een locatie die vaak wordt genoemd als het mooiste en oudste plekje van Schiedam én die onlangs tot de groenste straat van Schiedam werd verkozen.

Het citaat van Blake is tekenend. Immers: op deze plek moest al eens een boom wijken. Deze boom moest ongetwijfeld wijken vanwege wijze afwegingen, maar zijn liefhebbers van groen daarmee de dwazen? Dit is een discussie die de Bomenridders in Schiedam willen opwerpen. Door ‘stiekem in het openbaar’ een nieuwe Plataan te planten, willen de Bomenridders de dialoog starten over waar bomen gewenst zijn en welke waarde ze in de stad hebben. We stellen ons verder tot doel om Schiedam groener en leefbaarder te maken. De nieuwe Plataan is overigens gedoneerd door Milieudefensie Schiedam.

Steun Bomenridders Schiedam

In Schiedam zijn de afgelopen jaren zeer veel bomen gekapt. Ten behoeve van het parkeerterrein van het Vlietland Ziekenhuis, voor de aanleg van de A4, op Harga, bij sportpark Kethel en straks ten behoeve van hotel Van Der Valk. Recent woedde nog een discussie over de bomen op de Westfrankelandsedijk. Hier bleek dat inmenging daadwerkelijk helpt! De Bomenridders willen in Schiedam dat discussies over bomen vaker worden gevoerd vóórdat ze gekapt zijn. Een groep enthousiaste en ingewijde Schiedammers staat hier voor in de startblokken. Ook actief worden? Stuur dan vooral een mail naar schiedam@debomenridders.nl en volg ons op Twitter(@BomenriddersSch), Facebook en Instagram(Bomenridders_Schiedam)! Donateur worden kan ook op de website (www.debomenridders.nl). Vermeld dan graag “Schiedam” bij je aanmelding!

Voor meer informatie:

Stichting Bomenridders Schiedam

Annerike van de Water

Email: schiedam@debomenridders.nl

Telefoon: 06-11861501