Schepenstraat: bewoners redden eigen bomen

Een grote groep bewoners in de Schepenstraat heeft zelf een plan gemaakt om zoveel mogelijk bomen in hun straat te redden. Er zouden aanvankelijk 139 bomen gekapt worden omdat het riool vervangen moest worden en de straat opgehoogd. Dit is een mooi voorbeeld van succesvolle burgerparticipatie. Hopelijk is het een inspiratie voor andere straten in Rotterdam. In nrc van 13-14 mei:


3 Reacties

  1. Ik weet niet of het zo’n goed idee is om de bewoners hierbij inspraak te geven. Want zijn de bomen in de Schepenstraat nu zo bijzonder? Ik vind van niet, sterker nog, sommige zijn uitgesproken lelijk, waaronder een enkele populier die in de stad al helemaal niet thuishoort. En het geheel oogt zeer rommelig. Als de gemeente van plan was om bijvoorbeeld een mooie rij bomen van één soort te planten, dan had je een mooie bomenlaan gehad, met linden bijvoorbeeld, een prachtige boom. Maar nee, het armetierige zooitje wat er nu staat moet “gered worden! Wat er nu gaat komen is nog maar afwachten

  2. Sander Sloots

    Dat rommilige vind ik juist prachtig zo zouden van mij meer straten eruit mogen ziet. Populieren horen ook gewoon in de stad. Statige bomenlanen zijn niet meer van deze tijd. Meer rommeligheid meer natuur.

  3. ondertussen wonen er een aantal nieuwe bewoners in de straat die in hun achtertuin bomen kappen. Mag dit of moet daar een vergunning voor aangevraagd worden? en de vervolg vraag natuurlijk, hoe kan ik bezwaar maken?

Reageer!