Skip to main content

In de Stadskrant deze week maar liefst vier goede berichten over ons stadsgroen. Minder maaien om insecten te helpen, een stukje over de boswachters die in onze stad werken, samen werken met je buurtgenoten aan een groenere straat en een tip: voor geveltuinen heb je geen toestemming van de gemeente nodig, als je het binnen de regels houdt.

mindermaaien

groen-inde-buurt

boswachters

Op Rijnmond.nl: Een aantrekkende economie heeft ook zijn keerzijde. Zo dreigen tientallen Rotterdamse wijktuinen te verdwijnen door bouwplannen. ChristenUnie/SGP in de gemeenteraad hoopt de groene plekjes in de stad voor bebouwing te behoeden. De partij dient 29 juni een initiatief in bij de raad.

Veel braakliggende terreinen zijn tijdens de economische crisis door Rotterdammers omgetoverd tot wijktuinen. Zoals bijvoorbeeld proefpark de Punt in Rotterdam-Delfshaven. ”Dit is een uniek stukje Rotterdam. Het zou zonde zijn als dit moet verdwijnen vanwege nieuwbouw”, aldus burgerraadslid Mark de Boer.

Geld versus groen
De Boer realiseert zich dat nieuwbouw geld oplevert en dat het niet mogelijk is om alle wijktuinen te redden. Toch hoopt hij dat hij door het initiatief in discussie kan gaan met de gemeenteraad. ”Het is heel aantrekkelijk om ‘ja’ te zeggen tegen een ontwikkelaar en daar geld aan te verdienen. Kiezen voor groen en het behouden van een wijktuin heeft echter ook een bepaalde waarde.”

Los van bestaande wijktuinen wil CU/SGP dat de gemeente meer ruimte biedt voor nieuwe groene projecten in de stad.