In memoriam Rien Zorge, 1935-2015

Vlak voor Kerstmis is Rien Zorge overleden. Hij is voor ons, Bomenridders, van grote betekenis geweest bij ons streven om zoveel mogelijk bomen in Rotterdam te behouden.
Als voorzitter van de Bomenridders ontmoette ik hem bij een receptie van het RMC.
Ik kwam naast hem te zitten en hij stelde zich voor als oud-directeur gemeentewerken Rotterdam. Meer dan veertig jaar heeft hij voor de gemeente Rotterdam gewerkt, onder andere als boomexpert. Hij was nog niet lang met pensioen en kon zijn werk dat hij met zoveel passie en inzet gedaan had niet helemaal loslaten. Ik greep direct de kans om mijn grote ongenoegen over het gemeentelijke bomenbeleid te spuien. Aan het eind van mijn verhaal, antwoordde hij eerlijk dat het milieubeleid in Rotterdam nu eenmaal altijd zo was geweest, dat rood voor groen ging.

Ik begreep dat weg-wateraanleg dus belangrijker was dan het groen in Rotterdam. Hij bood me aan om ons te helpen bij ingewikkelde kwesties. Van dat aanbod hebben wij Bomenridders jarenlang dankbaar gebruik gemaakt. Rien was niet alleen een expert in zijn vak maar had ook een grote liefde voor bomen, heesters, planten en bloemen. Hij was een aimabel betrouwbaar mens met groot gezag. Samen hebben wij heel wat beleefd, ons boos gemaakt en gelachen.
Rien, we gaan je enorm missen, bedankt voor al je hulp.

Namens De Bomenridders,
Jeanne van der Velden

rien1


2 Reacties

  1. Lina Vroom-Blokland

    Ik ken Rien als collega en lid van de medezeggenschapscommissie Gemeentewerken Rotterdam. Inderdaad een bevlogen mens. niet altijd makkelijk, maar wel altijd eerlijk. Tussen het medezeggenschapswerk door kreeg je ook vaak een lesje groenonderhoud van hem. Als ik nu na jaren sta te snoeien moet ik nog vaak aan zijn adviezen denken.

  2. Tiny Teensma-Zorge

    Ik heb Rien Zorge mijn hele leven gekend. Hij is mijn vader. Wat fijn dat er zo’n mooi stuk over hem is geschreven namens de Bomenridders. Ik heb een website gemaakt. teuntje.dropblock.nl ter ere van mijn vader. Ik wil de palliatieve zorg verbeteren met behulp van een heleboel andere mensen.

Reageer!