Skip to main content

Ons netwerk van ‘ogen en oren’ in alle wijken van Rotterdam is al flink gegroeid. Daar zijn we heel blij mee. Het bestuur bestaat echter nog steeds uit maar vijf mensen. Best weinig als je ziet hoe groot het Rijnmondgebied is, dat we tot ons werkgebied rekenen. Er is veel werk te doen, dus wat versterking zou welkom zijn.

Wat houdt dat nu in, bestuurslid zijn?

Elke maand vergaderen we één avond om lopende zaken door te nemen. Onze bomendeskundige Pieter bekijkt welke bomen waar een kapvergunning voor is verleend nader bekeken moeten worden. Foto’s worden dan ter plekke gemaakt. Welke vergunningen dienen we wel een bezwaar tegen in en waar niet? Hoe kunnen we omwonenden informeren?
Er is van alles te doen: maken van persberichtjes, een jaarverslag, overleggen met ambtenaren, havenbedrijf en andere grootboombezitters. Contacten zoeken met lokale politici en de deskundigen bij de zes beheerskantoren als er grote kapplannen zijn. Ook het beantwoorden van vragen van ongeruste Rotterdammers die via e-mail binnen komen.

Voor het onderhouden van de website en social media zoeken we ook versterking. Je ziet, het is afwisselend en boeiend werk. Natuurlijk hoef je niet alles te kunnen of te doen; iedereen zoekt de taken die bij hem of haar past. Sociale vaardigheid en ambitie voor méér natuur in de stad zijn kerneigenschappen. Voor niet-witte bewoners hebben wij bijzondere aandacht!
Ben je nu nieuwsgierig geworden, dan ben je welkom eens vrijblijvend een vergadering bij te wonen. Stuur dan een mailtje naar info@debomenridders.nl.

Collecteerboom-blog