Skip to main content

Dorus is een mens van de natuur en van goede doelen. De tekenaar liep – in 2013 – liever zes dagen van zijn woonplaats Berg en Dal naar Rotterdam om ruim 600 euro op te halen voor de bezuinigde Stichting Speeltuin Oudedijk dan één uur met een bladblazer.

Dorus nam dit jaar, samen met andere honderden beeldende kunstenaars, deel aan Kunstroute Kralingen-Crooswijk. In 10 jaar werd dit de talrijkste kunstexpositie van Rotterdam op 50 verschillende adressen. Geheel spontaan meldde Dorus zich bij de Bomenridders Rotterdam met een verrassend aanbod t.w. een deel van de opbrengst van zijn expositie in PRO REGE, onderdeel van de Kunstroute Kralingen-Crooswijk 2016, te schenken aan onze stichting als waardering voor ons werk. Hij stelde ons ook een ruimte in zijn expositie beschikbaar om ons beeld- en foldermateriaal aan bezoekers te tonen.

Bij zijn fraaie stille, bijna etherische, werken behoort een filosofische instelling. Zijn motto luidt: ”laat het werk voor zich spreken”. Zo heeft hij ook geoordeeld over ons werk en daarvoor zijn wij hem dankbaar.
Dorus is te bescheiden van karakter om dit gedrag bijzonder te vinden maar wij, Bomenridders, weten dat belangeloosheid en vrijgevigheid tegenwoordig zeer bijzonder zijn. Daarom kunnen wij het voorbeeld van Dorus niet genoeg aanbevelen.

expo2