Skip to main content

Het aantal bomen op de Binnenrotte (Centrummarkt) neemt gestaag toe. Nadat de ‘platanenhaag’ zeer tegen onze zin moest verdwijnen vanwege de herinrichting van dit stukje stad is nu de vergroening begonnen. Grote delen van de nieuwe bestrating is intussen neergelegd en nu komen daar per week een aantal bomen in te staan. Op de oplegger liggen , jawel, opnieuw Platanen.

De halfverdiepte fietsenstalling bij station Blaak nadert haar voltooiing. Woensdag 17 februari wordt de openingshandeling verricht en staan de ‘stalen rossen’ overzichtelijk opgeborgen in een fraaie stalling, aangekleed met jawel, bomen!

Centrumpark in aantocht

De Bomenridders, uitgenodigd door medewerkers van gemeente Rotterdam, kregen de gelegenheid hun visie te geven op de voorgenomen aanleg van het Centrumpark. Waar hebben we het dan over? De directe omgeving van de Grote of St. Laurenskerk. Het plein voor de kerk zal worden aangekleed met groen en bomen. De straten rondom de kerk, waaronder de ‘hofjes’ aan de achterkant van de Hoogstraat, worden ingericht met groen. Het plan sluit aan op de ‘vergroende’ Binnenrotte. De Bomenridders kregen een sneak preview van het park. Men vroeg ons die nog even geheim te houden totdat de informatieavond voor omwonenden en bedrijven een dezer weken heeft plaatsgevonden. Toch staat er op top10.nl al iets over te lezen, inclusief artist impression. Dus zo geheim is het plan inmiddels niet meer.

compi-plein

En nog een mooi plaatje geleend van de gemeentelijke boomverzorging (UWbomen):

uwbomen