De Rotterdamse bomen hebben de zomerstorm van 25 juli goed doorstaan. Rotterdam heeft zo’n 600.000 bomen. Stadsbeheer kreeg 150 meldingen binnen van omgewaaide bomen en takken op de weg. Er zijn 70 bomen omgewaaid in de stad. Dat is weinig, zeker aangezien ze vol in het blad stonden en door de vele hoogbouw de windsnelheden in Rotterdam fors kunnen zijn. De periodieke controle van alle gemeentebomen laat hier zijn nut zien. Hulde dus voor Stadsbeheer. Open Rotterdam interviewde de gemeentelijke ‘bomenman’ Ronald loch op een lokatie waar slachtoffers de versnipperaar in gingen. Bekijk het filmpje HIER.

Gevaarlijke abelen

De storm was een goede test om te zien of bepaalde bomen die het label ‘gevaarlijk’ hadden gekregen ook echt van slechte kwaliteit waren. Voor een rij van 14 schietwilgen langs de sportterreinen van Excelsior en Burgemeester Oudlaan in Kralingen was al een kapvergunning afgegeven. Maar ze staan er allemaal nog!

Ook de rij scheef staande abelen aan de Brugweg (de oprit van de Willemsbrug op het Noordereiland) hebben de test glansrijk doorstaan. Deze bomen zouden volgens Stadsbeheer een gevaar kunnen vormen voor het verkeer, maar ze kunnen wat ons betreft blijven, evenals de bovengenoemde schietwilgen. Ze kunnen blijkbaar wel tegen een windstootje.

Brugweg-schietwilgen