Ogen en oren gezocht!

Met de kleine kern van actieve ridders die we hebben zijn we onvoldoende en soms helemaal niet in staat om op alle verzoeken om hulp, informatieverstrekking of een bezoekje ter plaatse, te reageren. Aanvragen en verleningen van kapvergunningen bereiken ons tegenwoordig in een zeer vroeg stadium. Er loopt een proef in samenwerking met de gemeentelijke overheid. De informatie die we binnen krijgen roept regelmatig vragen bij ons op als: hoe ziet de bewuste boom er uit? Wat is de situatie? Wat is de aanleiding voor kap? Kloppen de vermelde gegevens? Zijn omwonenden op de hoogte?

In beide gevallen is de ‘groene zaak’ gediend met een netwerk van ‘Ogen & Oren’ door heel Rotterdam. Als u deel wordt van dit netwerk, wat betekent dat dan? Wij vragen u dan, af en toe, om ter plaatse te gaan kijken, zo mogelijk een digitale foto te maken en de boom/bomen op te meten of contact te leggen met de betrokkene (bedrijf/particulier/huurder). De gegevens speelt u ervolgens via mail aan ons door.

Wilt u hieraan meewerken? Laat dat dan aan ons weten via info@debomenridders.nl. Vermeld daarin dan ook uw adres en telefoonnummer.
Alvast bedankt! Heeft u hier geen tijd voor, maar wilt u ons wel ondersteunen? Ook donateurs zijn bijzonder welkom! Lees op deze pagina hoe u donateur kunt worden.

Collecteerboom-blog


3 Reacties

 1. Ja, die zaak speelt al heel lang.

 2. info@debomenridders.nl

  Woonstad is van plan bomen te kappen bij het Sliedrechtflat aan de Sliedrechstraat.
  Het gaat om de bomen bij de ingang aan de rechterkant, vlak naast De Passage.
  Die ingang willen ze vergroten.

  Het gaat niet om zoveel bomen, maar die ingang is er al sinds de jaren ’80 en volgens mij is er nooit over geklaagd.

  Groeten,

  EJ

Reageer!