App ‘Bomen in de Buurt’ ook voor Android

Met deze app kunnen Rotterdammers alle gemeentelijke bomen leren kennen. Nu denk u misschien: er is toch al zo’n app: de Bomenspotter? Bomen in de Buurt kan meer: de app is interactief. Gebruikers kunnen zelf bomen en foto’s toevoegen. Ook kunnen ze correcties voorstellen, bijvoorbeeld als een boom wel op de kaart staat, maar gekapt blijkt of de soortnaam niet zou kloppen.

Er wordt gebruik gemaakt van open data, verstrekt door de gemeente, met een directe koppeling met het systeem van de Gemeente. Wijzigingen die de Gemeente in dat systeem doorvoert, zijn direct ook in de app zichtbaar! Dit verschilt dus met de Bomenspotter, want die maakt gebruik van twee jaar oude statische data.

In de toekomst willen we ook tuinbomen van particulieren, bedrijven en woningcorporaties toe gaan voegen, die we al een jaar of twee aan het inventariseren zijn. Dat is iets waar de gebruikers een grote bijdrage aan kunnen gaan leveren. De app was al op de iPhone en iPad te gebruiken, maar nu kan hij ook op Android toestellen gebruikt worden. In de toekomst komen er meer functionaliteiten zoals bijvoorbeeld het informeren over kapvergunningen.

De app is ontwikkeld door de developers van Impart, in samenwerking met de gemeente en met de Bomenridders. Download hem in de iTunes app store.

Voorbeelden van de meest voorkomende boomsoorten vind je ook in de app:

4x-appcollage


3 Reacties

  1. Hoe download ik op mijn mobiel. Gr.

  2. de app staat NIET in de Itunes store, maar wel in de Apple store.
    Vereist wel iOS 8,0 of hoger.
    Maar hoe kom ik met mijn Android smartfone in de Apple store?
    In de Google Playstore staat de app niet.

  3. Beste Joop, moeilijke vraag. Je zou het de ontwikkelaar van de app (Marcel Borsten) kunnen vragen: mborsten@gmail.com

Reageer!