Ter ere van Jeannes tachtigste verjaardag schonken De Bomenridders haar een boom. Deze werd op 25 maart in het Arboretum Hoogvliet geplant.

Tachtig jaar
Jeanne van der Velden richtte op 4 november 1997 samen met vijf andere inwoners van Hoogvliet stichting De Bomenridders op. Ze was twaalf jaar lang voorzitster en bleef daarna actief als bestuurslid. Op 28 augustus 2014 bereikte Jeanne de achtenswaardige leeftijd van tachtig jaar. Over een cadeau hoefden haar collega-Bomenridders niet heel lang na te denken: een boom natuurlijk!

Vederbeuk
Aldus geschiedde. Dick Peerdeman, voormalig groenbeheerder bij de gemeente Rotterdam en nu voorzitter van het Arboretum Hoogvliet, hielp mee het plan te verwezenlijken. We wilden graag Jeannes lievelingsboom, een vederbeuk, laten planten. Maar die staat al in het Arboretum. “En een hopbeuk?” vroeg Isolde van Overbeek, de opvolgster van Jeanne, aan Dick Peerdeman. Dat vindt zij namelijk een prachtige boom. Die nog niet. “Doen we!” antwoordde de voorzitter van het Arboretum Hoogvliet enthousiast.

Hopbeuk
De hopbeuk (Ostrya carpinifolia) ging op 25 maart de grond in. Jeanne en Isolde mochten het plantgat dicht scheppen met zand. Medewerkers van de groenvoorziening en bestuursleden van het Arboretum Hoogvliet en stichting De Bomenridders keken goedkeurend toe.