Altijd al meer willen weten over wat De Bomenridders doen? Op woensdag 23 april organiseren we een informatieavond in het Nivon. Daar kunt u al uw vragen stellen en andere actieve groene Rotterdammers ontmoeten, waaronder enkele gebiedscommissieleden. Waarom deze avond? Hoe groter het netwerk van contactpersonen in alle delen van Rotterdam, hoe effectiever we samen kunnen werken aan behoud van ons openbaar groen. U hoeft geen bomenridder te worden om bij te dragen aan groenbehoud! Onze actieve kern bestaat uit vijf mensen. Deze voeren alle voorkomende activiteiten uit, zoals het beantwoorden van hulpvragen, het voeren van procedures, informeren van omwonenden als er bomenkap dreigt, het ontwikkelen van een nieuwsbrief en het inventariseren van alle bijzondere tuinbomen in onze stad.

Hoe kunt u helpen?
Het aantal bomenkapzaken is voortdurend zo groot dat we elke extra hulp goed kunnen gebruiken. Regelmatig blijven zaken liggen omdat we eenvoudig tijd te kort komen. Hoe kunt u helpen om uw wijk zo groen mogelijk te maken? Er is meer dan genoeg te doen, zoals het achterhalen van informatie over kapvergunningen bij gemeentelijke diensten, het ter plekke bekijken/ fotograferen van bedreigde of al gekapte bomen, het informeren van omwonenden als er kapvergunningen zijn verleend (ter plekke en via social media), het signaleren van (soms illegale) bomenkap in tuinen, opletten of bomen wel goed beschermd zijn bij graaf- of sloopwerkzaamheden. Hoe dat allemaal werkt, daar vertellen we deze avond meer over. Kennis is macht. Laat u niet verrassen door bomenkap in uw straat en lees dus elke week de bekendmakingen van omgevingsvergunningen. Die staan niet alleen in de Havenloods, maar ook online op www.overuwbuurt.overheid.nl en op www.rotterdam.nl/rotterdambericht.

Wilt u naar deze netwerkavond komen, stuur dan een mailtje naar info@debomenridders.nl. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Programma:

  • Inloop met koffie en thee vanaf 19:00. Start: 19:30
  • Presentatie door onze voorzitster Isolde van Overbeek: een overzicht van wat wij zoal doen, tegen welke problemen we aanlopen en wat we hopen te bereiken. We gaan onder andere in op de volgende vragen:
  • Hoe is het groenbeheer georganiseerd en hoe werken vergunnings- en bezwaarprocedures?
  • Wat betekent het verdwijnen van de deelgemeenten voor het groenbeheer?
  • Wat kunt u zelf doen voor groenbehoud in uw eigen wijk en (eventueel) in uw gebiedscommissie? Hoe kunnen we u daar  bij helpen?
  • Wat verwacht u van de Bomenridders?
  • Uitwisselen van ervaringen, vragen, ideeën en contactgegevens.
  • Naborrel (1e drankje op rekening Bomenridders)

Plaats van handeling is het activiteitencentrum van Nivon Rotterdam, Dirk Smitsstraat 76. Parkeren kan in de buurt en is na 18:00 gratis. U kunt ook tram 7, tram 8 of bus 39 nemen, halte Noorderbrug. Voor fietsen is voldoende plaats. We hebben een ruimte op de 2e verdieping (geen lift aanwezig).