Skip to main content

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Wij zoeken kandidaatleden voor de gebiedscommissies die behoud van groen in hun wijk belangrijk vinden. Kent u zo iemand of bent u zelf een ‘groene Rotterdammer’? Stuur dan een mailtje naar info@debomenridders.nl. Samen kunnen we met een sterker netwerk groenbehoud hoger op de agenda krijgen en onnodige bomenkap effectiever tegengaan. Ook als u niet politiek actief wordt, bent u natuurlijk van harte welkom als contactpersoon van de Bomenridders. Meer weten over wat contactpersoon zijn inhoudt? Vraag het ons via bovenstaand adres. Onder de strip staat ook meer informatie.

Online zijn de lijsten van de kandidaten HIER te lezen.

Verkiezingen-540-url

Wat kunt u zelf doen om uw wijk groen te houden?

  • Wekelijks de BEKENDMAKINGEN van omgevingsvergunningen op de gemeentesite lezen.
  • Mensen die vlakbij de bedreigde bomen wonen waarschuwen en zo nodig helpen bij het indienen van een bezwaarschrift.
  • Informatie opvragen bij de overheid over werkzaamheden waar bomen bij betrokken zijn en die delen met betrokkenen (precieze lokaties, reden van kap, aantal, stamdiktes en soortnaam van de bomen).
  • Nieuws over geplande bomenkap verspreiden via de sociale media.
  • Als er vragen zijn over de noodzaak van bomenkap (door gemeente en woningcorporaties) of over de informatievoorziening en besluitvorming, zorg dan dat die besproken worden in de gebiedscommissie.
  • Op straat opletten of bomen voldoende beschermd worden bij graaf- of bouwwerkzaamheden. Meld het als er containers of stapels stenen onder de boomkroon gestald worden. Dat kan bomen fataal worden.
  • Meld het bij ons wanneer in een tuin in particulier bezit gekapt wordt (wij verzamelen gegevens hierover).