Skip to main content

Wij stuurden alle Rotterdamse fractieleden 20 januari onderstaande tekst, omdat donderdag 23 januari over de herinrichting van het Binnenrotteplein beslist zal worden:

Elke Rotterdammer kent het Binnenrotteplein en weet dat het een mooi groot plein is, maar zonder de markt wat kaal en stenig. Daarom is het een goed idee om dit plein wat aantrekkelijker te maken met groen. Hoe kun je zoiets aanpakken?

1) Praktisch en voordelig (groen)

Je kunt de marktkooplui vragen om mede-verantwoordelijk te worden voor de groene invulling en onderhoud van het plein. Dit is een praktische invulling van het begrip participatiemaatschappij. Hiervoor is slechts een beperkt budget nodig en de stad zal verbaasd staan wat de marktkooplui voor prachtige dingen kunnen doen met een paar ton.

2) Fancy en prijzig (goud)

Je kunt die paar ton ook besteden aan enkel de opdracht voor een architect om iets moois te ontwerpen. Dan weet je zeker dat van de huidige inrichting niets deugt volgens de architect. Het huidige, relatief nieuwe plein, gaat dan volledig op de schop. Alle mooie verhalen van de architecten bij de inrichting destijds zijn dan nu allemaal anders.

Gevolg is dat er forse bouwoverlast komt gedurende twee jaar. Belangrijker nog is dat alle mooie gezonde bomen die er nu staan, geveld worden. En verder gaat het over de rug van Rotterdammer, want last but not least, de sloop en herinrichting kost qua raming meer dan 10 miljoen euro!! En we weten hoe dat gaat met ramingen, in de praktijk zal dat bedrag nog hoger uitvallen.

Kies voor een praktische oplossing met behoud van wat er is, een duurzame oplossing. Met 1 miljoen aan nieuwe aankleding is er ook een metamorfose te bereiken op het plein. Stop de bizarre fancy plannen van verwijderen van bestaand groen voor het maken van nieuw groen! Behoud de bomen, spaar het milieu en spaar heel veel geld uit.

Op de gemeentelijke website kunt u HIER meer lezen over de plannen voor het plein.

binnenrotte-impressie2