Weten de instructeurs ook welke bomen ze in het klimparcours passeren? “Nee, maar daar wil ik me wel in gaan verdiepen,” antwoordde Tijn Verhulst, locatiemanager van Fun Forest. Nieuw in het Kralingse Bos: tussen bomen een parcours afleggen via wiebelbruggen, touwladders en een een soort zwevend skateboard op een hoogte die varieert van 4 tot 15 meter. Vanaf donderdag 9 mei is deze bijzondere 'apenkooi' toegankelijk voor publiek.

Overgewaaid
Portefeuillehouder Welzijn Paulette Verbist opende samen met trotse eigenaar Ernst-Jan Swarte op woensdag 8 mei de vierde locatie van Fun Forest. Het eerste klimpark in Nederland werd in 2007 in Venlo opgericht. Daarna volgden vestigingen in het Amsterdamse Bos (2009) en Almere. Het fenomeen is overgewaaid uit Frankrijk. Ook de Duitsers zijn bekend met Waldkletterparke.

Aanwinst
Een eerdere aanvraag van Fun Forest-directeur Ernst-Jan Swarte om een klimbos te realiseren, werd door de gemeente Rotterdam afgewezen. Paulette Verbist bood hem een tweede kans. Toen ze in 2010 iets over klimparken zag, leek deze andere, sportieve vorm van recreëren haar een aanwinst voor het Kralingse Bos. Wel stelde de portefeuillehouder strikte voorwaarden. Zo moet de natuurwaarde van dit groene gebied, dat in 2007 werd uitgeroepen tot beste buitenruimte van Nederland, gerespecteerd worden en moet worden voldaan aan de Rotterdamse eisen van 'schoon, heel en veilig'.

Nauwe samenwerking
In nauwe samenwerking met Kralingse Bos-beheerder John Verkerke en de boswachters kwam het parcours tot stand. De klimelementen zijn zodanig bevestigd, dat ze de bomen niet beschadigen. Verder is in het 300 bij 7 meter grote bosperceel aan het Lange Pad een wandelpad aangelegd, zodat klimmers en bezoekers de bosbodem zelf niet betreden.

Inrichting nieuw klimpark Fun Forest Kralingse Bos stichting De Bomenridders Rotterdam

Medewerkers van Fun Forest leggen de laatste hand aan de inrichting van het nieuwe klimpark in het Kralingse Bos.