Skip to main content

De portefeuillehouder Buitenruimte van de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek, Chantal Zeegers, baalt er ook van: in de Minstreelstraat zijn op vrijdag 16 augustus 3 iepen en 11 essen omgezaagd. Terwijl het dagelijks bestuur de aanvraag voor het kappen van de 3 iepen had afgewezen.
Oeps, foutje…

Stommiteit
Henk Kamps, fractievoorzitter van GroenLinks Hillegersberg-Schiebroek, heeft vragen gesteld over hoe deze stommiteit heeft kunnen gebeuren. Ook wil hij weten hoe het dagelijks bestuur van de deelgemeente dit soort onomkeerbare fouten in de toekomst denkt te voorkomen. Portefeuillehouder Chantal Zeegers heeft beloofd de zaak te gaan uitzoeken.

Vergunning geweigerd
Een bezorgde bewoner belde op de bewuste vrijdag naar de deelgemeente toen er bomen bij hem in de straat werden omgezaagd. Ging dit wel goed? Nee dus. Want het dagelijks bestuur had de vergunning voor het kappen van 3 iepen tussen de Willem van Hillegaersbergstraat en de Bergse Rechter Rottekade op 1 juli geweigerd. Voor het kappen van 11 essen, staande tussen de Straatweg en de Willem van Hillegearsbergstraat, was wel een vergunning verleend. De bomen zijn verwijderd voor herbestrating en een andere inrichting van de Minstreelstraat.

Italiaanse populieren
De Minstreelstraat was voorheen een stuk groener. Zo stonden er tegenover de Adventkerk 5 fraaie Italiaanse populieren. Die sneefden voor een appartementengebouw, dat in 2011 is opgeleverd. Of deze imposante bomen afdoende zijn gecompenseerd, is onbekend.
Nu zijn er weer 14 bomen in deze straat gekapt.

 

De Minstreelstraat, die voorheen een stuk groener was. Op de linkerfoto zijn aan de linkerstraatzijde de Italiaanse populieren te zien, die boven de essen uittorenen. Rechts de imposante Italiaanse populieren van dichterbij gezien.

De Minstreelstraat, die voorheen een stuk groener was. Op de linkerfoto zijn aan de linkerstraatzijde de Italiaanse populieren te zien, die boven de essen uittorenen. Rechts de imposante Italiaanse populieren van dichterbij gezien.

Op de linkerfoto zijn de Italiaanse populieren nog aanwezig in de Minstreelstraat. Op de rechterfoto zijn ze verdwenen voor een appartementengebouw. Onduidelijk is, of het groenverlies afdoende is gecompenseerd.

Op de linkerfoto zijn de Italiaanse populieren nog aanwezig in de Minstreelstraat (rechterstraatzijde). Op de rechterfoto zijn ze verdwenen voor een appartementengebouw. Onduidelijk is, of het groenverlies afdoende is gecompenseerd.