In het kader van een herinrichting 2010-2013 van de campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) zijn enige honderden bomen gekapt. Van de 71 te verplanten bomen zijn tientallen platanen versleept naar het noordelijke deel, waar een “parkachtig landschap” zal ontstaan.

Terpen
Op 3 november j.l. werden de laatste 7 platanen met diameters van 60 cm na kortgezet te zijn verplant en – gezien de grondwaterstand ter plaatse – in terpen geplaatst op het parkeerterrein en langs de Collegelaan tegen gebouw C aan gezet. Zij komen in de plaats van 7 zeer grote esdoorns, die de restauratie van het monument van architect Elffers anno 1965 niet overleefden. De platanen zullen het uitzicht op de betonnen gebouwen vanuit de woonwijk Midden Niertje enigszins verzachten.

Firma Copijn
De verplanting is uitgevoerd door de zeer deskundige firma Copijn te Groenekan. De herinrichting van de campus wordt begeleid door de landschapsarchitecten Juurlink en Geluk te Rotterdam. Eendrachtige samenwerking tussen de Bewonersvereniging Kralingen-Oost en de Bomenridders Rotterdam zorgde ervoor, dat zoveel mogelijk bomen werden gespaard.