Skip to main content

De Sleephellingstraat op het Noordereiland krijgt een grondige opknapbeurt, net als de Burgemeester Hoffmanstraat. De deelgemeente Feijenoord kondigde deze werkzaamheden aan op haar digitale deelgemeentepagina van 3 oktober. “Zo worden de straatverlichting en de bestrating vernieuwd. Om de bereikbaarheid zo min mogelijk te belasten wordt tot aan het eind van dit jaar in vier fasen gewerkt.” Met de bomen gaat men echter minder zorgvuldig om, blijkt uit een ooggetuigenverslag.

Niet vrolijk
“Ik word hier niet vrolijk van,” laat een verontruste bewoner weten. “Ook al is de schade niet desastreus: zo moet het niet!” Want de uitvoerders springen niet bepaald zachtzinnig om met de hemelbomen in de straat. De stammen worden beschermd met latten, maar de kwetsbare wortels zijn aan de goden overgeleverd.

Boomvernieling Sleephellingstraat Noordereiland stichting De Bomenridders RotterdamOpknapbeurt Sleephellingstraat Noordereiland vernieling bomen stichting De Bomenridders Rotterdam

Vernieling
Stratenmakers hebben een spoor van vernieling achtergelaten. “In het zuidelijke deel van de straat is gewoon met een wiellaadschop en een klein model shovel gewerkt, met alle trieste gevolgen van dien,“ meldt de bewoner. “In het voorjaar gaan we de schade zien!”

Wortelschade
De werfbeheerder laat weten dat hij de veroorzaakte wortelschade eveneens betreurt. “Ik heb direct na de melding contact opgenomen met de afdelingen Boomverzorging en Uitvoering.” Ook de boomcontroleur heeft de schade geconstateerd. Hij verwacht echter dat de schade geen directe gevolgen heeft. “We zullen het moeten afwachten. Ik hoop dat wortelgroei en wortelherstel weer kunnen plaatsvinden in de verbeterde groeiplaats,” besluit de beheerder van de werf Feijenoord.

Boomwortel Sleephellingstraat Noordereiland opknapbeurt is grote afknapper stichting De Bomenridders RotterdamBoomwortel hemelboom Sleephellingstraat Noordereiland opknapbeurt is grote afknapper stichting De Bomenridders Rotterdam

 

Zie ook: Techneuten hebben maling aan bomen