Skip to main content

Naar aanleiding van de motie van GroenLinks over herplantplicht die op 26 januari jongstleden werd aangenomen, hebben De Bomenridders onderstaande brief gestuurd naar de bestuurders en deelraadsleden van alle Rotterdamse deelgemeenten:

Aan: Rotterdamse deelgemeenten
Tav: Dagelijks Bestuur en raadsleden
Ond: motie gemeenteraad Rotterdam 26/01/12

Rotterdam, 14 februari 2012,

Geachte mevrouw, mijnheer,

Graag maken wij u attent op een, recent, door de gemeenteraad van onze stad aangenomen motie. De uitvoering van deze motie zal een eenvoudige maar doeltreffende bijdrage leveren in het streven naar een groenere woon- en leefomgeving.

U begrijpt dat wij, de Bomenridders, bijzonder zijn ingenomen met deze ontwikkeling en niet kunnen en willen wachten tot een en ander bestuurlijk, ambtelijk en politiek is doorgedrongen tot op alle besluitvorming- en uitvoeringsniveaus. Vandaar onze brief.

Wij doen een dringend beroep op u allen om uitvoering en naleving van het door de motie beoogde beleid per onmiddellijk van kracht te laten zijn binnen uw invloedssfeer. Eenvoudig geformuleerd; geef geen enkele kapvergunning meer af zonder de verplichting tot herplant.
Zoals van ons verwacht mag worden pleiten wij voor een vorm van herplant die recht doet aan de balans tussen te verwijderen groen en te herplanten groen. Eén op één is in onze beleving meestal niet genoeg.

Mogen wij op uw medewerking rekenen?

In afwachting van uw (RE)actie,

Met groene groet,

bestuur de Bomenridders,

Isolde van Overbeek
Jaap van Oostendorp
Jeanne van der Velden
Pim Janse