Slingerend als een aap – of als Tarzan zo u wilt – van boom naar boom in het Kralingse Bos. Als het aan Ernst-Jan Swarte ligt, kan dat vanaf april 2013. De 41-jarige directeur-eigenaar van Klimpark Fun Forest is al anderhalf jaar met de deelgemeente Kralingen-Crooswijk in gesprek om zijn idee in het Kralingse Bos te verwezenlijken. Na Tegelen en Amsterdam wordt Rotterdam de derde locatie waar ‘kleine en grote apen’ tussen de bomen kunnen klauteren.

Langepad
De verschillende klimparcoursen worden aangelegd in het langgerekte bosperceel evenwijdig aan het Langepad. Het gebouw, waar tot juni de dienst Sport en Recreatie kantoor hield, dient als uitvalsbasis. In Amsterdam beschikt Fun Forest alleen over een uitgiftepunt. Ernst-Jan Swarte: “Dit is het eerste pand. Over een nadere invulling moeten we nog nadenken.” In ieder geval komt er een soort kiosk, waar mensen versnaperingen kunnen kopen.

Klimpark
Bezoekers betalen circa € 21,50 entree. Daarvoor kunnen ze 3 uur lang via verschillende routes in een speciale klimuitrusting door het bos ‘slingeren’. Het klimpark blijft evenwel openbaar gebied. Om ‘zwartklimmers’ te voorkomen, houden instructeurs streng toezicht. Het voortbewegen van boom naar boom zonder klimgordel en carabiners is alleen aan echte apen voorbehouden (en aan eekhoorns, luiaards en andere bosbewoners).