Skip to main content

Kapvergunningen en luchtkastelen

Door 27 maart 2010augustus 1st, 20202010

Door Isolde van Overbeek

26 maart 2010 – De kapblunder in Overschie – waarbij op 18 maart dit jaar ‘per abuis’ 26 bomen werden omgehakt – maakt duidelijk dat bewoners uiterst alert moeten zijn op aangevraagde en verleende kapvergunningen, zeker als het gaat om bouw- of herinrichtingsprojecten die pas (veel) later uitgevoerd zullen worden.

Dagelijkse besturen liggen niet wakker van een boompje meer of minder. In Hillegersberg-Schiebroek is begin maart een kapvergunning aangevraagd voor 60 bomen en 3.565 m2 bosplantsoen achter de Verdilaan en omgeving in verband met het bouwrijp maken van dit gebied. Terwijl er nog geen sprake is van een bouwplan. Hoogstens van luchtkastelen.

Uitbreidingsplannen
In Kralingen-Crooswijk zijn begin maart 56 bomen en 1.250 m2 onderbegroeiing gekapt in verband met de bouw van een clubhuis voor hockeyvereniging Leonidas. Maar nu is de vraag of Leonidas wel kan verhuizen, want het oude complex is nog steeds niet verkocht.

Op 12 maart heeft het dagelijks bestuur van dezelfde deelgemeente een aanvraag ontvangen voor een kapvergunning voor 130 bomen en 1.637 m2 bosplantsoen. Weer aan het Toepad! Ditmaal moet het groen plaats maken voor uitbreidingsplannen van de Van Genthkazerne. Maar een bouwplan is er nog niet, laat staan een bouwvergunning.